BBC Media Centre

Client: Sutton Harbour Company for the BBC

As part of the continuing regeneration of the eastern quays of Sutton Harbour, this project makes a major contribution to the ambition to attract world-class brands to the most vibrant part of Plymouth’s waterfront. Integrated into a mixed use development of retail and residential property, the BBC Media Centre will house leading edge technologies to allow digital broadcasting from state of the art studios.

The potential exists for open air performance and outside broadcasts that can be much more accessible to the public. It is placed at the centre of the region it serves, and the site was chosen after an exhaustive process to ensure a location that could meet a core objective of contributing to a high quality, vibrant environment.

The facility extends to over 2000m2 on three floors, designed to provide a creative working environment for staff, with harbour views and the City as a visual backdrop to local television broadcasts.

The planning negotiations have focussed on creating a more vibrant language of materials and form, as a counterpoint to the recently completed buildings adjacent to this site.