Salt Quay House

Client: Sutton Harbour Company for Foot Anstey

Completion: 2008

Awards:
Plymouth Abercrombie Awards 2011- Best New Building

WMN & Michelmores Commercial Property Awards – Building of the Year 2008

The design for a new-build commercial office scheme, pre-let to solicitors Foot Anstey, exploits open waterside views to the south and west of the site with clear glazed elevations to the front, where the mass of the building is articulated into elements with a strong vertical emphasis.

The ground floor footprint maintains the existing quayside depth, allowing commercial/ retail uses to ‘spill out’ and add vibrancy to the waterfront space. The upper floors facing the harbour however, project over the quayside in the form of a sweeping curve on a double-height colonnade that offers protection to the quayside.